Mbunifu Safari 2014 | --HOME-- | e-mail | 2004 | 2005 | 2007 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2011 | 2012 | 2012 | 2013 | SAFARI NOVEMBER 2013 | tips voor overnachtingsmogelijkheden tanzania

Maandag 28 Februari 2012

"Another Family Safari : Kiboko, Kikobe, Kipanya & Kipara"

We vertrekken met KLM en vliegen naar Kilimanjaro. De vluchten verlopen allemaal goed en we zijn blij als we op Kili aankomen en Salim en Amanda weer zien!
Voor de eerste nacht hebben we wederom gekozen voor Jacaranda en we gaan op weg om in te checken aldaar.
Als we aankomen is Tonino er ook. Gelukkig verklapt hij niks over onze verrassing (voor de medereizigers)! Hij heeft alles weer perfect geregeld voor ons.

We kletsen wat en besluiten om op weg te gaan om boodschappen te doen voor de campingsafari.
Het is leuk om zelf je eten te kopen, zo kun je zelf kiezen wat je wil eten die dagen. Uiteindelijk komen we met een volgeladen auto boodschappen terug bij Jacaranda.
Salim zorgt dat de boodschappen bij hem thuis koel kunnen blijven.
Onze medereizigers denken dat ze 4 nachten zullen kamperen, maar wij weten wel beter ;) hahaaaaaaa ;)
 

29/2 De volgende dag vertrekken we richting de Serengeti, voor ons al zo'n bekende weg. Ook hebben we nu Fuhara alweer bij ons, onze zeer geliefde “Chef Kok”. Hij maakt altijd heerlijk eten, en we zijn heel blij dat Tonino hem weer voor ons geregeld heeft. Het eten op campingsafari vinden wij altijd veel beter als dat wat je krijgt in de luxury camps.
Als we op de campsite aankomen, gaan we de tenten opzetten, en Fuhara gaat aan het werk in de keuken. De Seronera Campsite is inmiddels alweer veel verbeterd. Goede toiletten en douches en inmiddels is er zelfs ook stroom aanwezig. Het is lekker rustig op de campsite, en dat vinden we wel fijn.
Het wordt een gezellige avond en we kruipen op tijd de tent in om te gaan genieten van de dierengeluiden. 

                
                                                                                       

  
 
     

   
                                       1/3 De volgende ochtend gaan we vroeg op safari en we zien ontzettend veel, en ook vooral aktieve dieren.
Ook de gnoe's zijn op weg naar Ndutu om daar hun jongen te krijgen. We gaan lekker picknicken in deze prachtige natuur.
Onze medereizigers hebben inmiddels al een memorycard vol met foto's en de vakantie is net begonnen ! Dit is onze laatste nacht kamperen, maar onze medereizigers weten dat nog niet. Ze zijn maar bezig over "ooohhhh hoe lekker zou dat nu zijn om even lekker te kunnen douchen" ;). Gniffel gniffel ...  Het weer is niet echt geweldig, het regent wat en we kruipen maar onze tentjes in, en we hopen maar dat we het een beetje droog zullen houden.                                                                   
             

2/3 Vandaag vertrekken we naar Ndutu. We rijden weer via de gate de Serengeti uit, en op weg naar Angata Camp. We hebben afgesproken dat we gamedrive doen totdat het wat gaat schemeren en dan net doen of we de tenten in het wild gaan opzetten.
We zien heel veel dieren op deze mooie dag. Luipaard, cheetah’s (zelfs met jonkies) en leeuwen. Als het wat laat begint te worden wordt Myrte een beetje nerveus; “straks is het donker en dan moeten wij daar in het wild die tenten gaan opzetten. Ik ben toch wel bang! En hier zitten best wel veel dieren hè”
 

   

                       
 

                 

Dan vindt Salim een zogenaamde goede “camping-spot”. Ook Fuhara stapt uit en begint al uit te pakken. Maar Myrte krijgt de kriebels en ik speel ook mee. Wij dames zeggen dat we dat echt niet durven hier. We vragen of Salim kan kijken of we bij het luxe camp onze tent mogen opzetten ;). Als we wegrijden zien we op een paar meter afstand van onze zogenaamde “campingspot” een grote mannetjes-leeuw liggen !! OMG !! We krijgen de slappe lach.
Als we dan bij het luxe camp aankomen, komen ze al aan met een welkomstdrankje.
Myrte wil in eerste instantie niet uitstappen, maar we halen haar over en Salim zegt; pak dat drankje … dat is gratis ! (Hij kent de Hollanders inmiddels ook.)


Dan krijgen wij zo de slappe lach dat Myrte en Daniel in de gaten hebben dat er iets niet klopt. En inderdaad, we slapen hier !! Ze zijn heel blij en opgelucht en we gaan de luxe tenten inspecteren. Het is helemaal geweldig, een mooie ruime tent, heerlijke douche met warm water, en alles lekker schoon. Het uitzicht vanuit dit camp is ook super. De gnoe’s zijn ook hier, dus perfect gepland. ’s Avonds eten we ook gezellig samen, maar het eten hier is niet zo goed als dat van Fuhara. Ongelofelijk dat het eten in dit soort luxe camps altijd zo tegenvalt, en je betaalt al zoveel.

Angata Camp @ Ndutu        
 Restaurant @ Angata Camp Ndutu     

3/3 Na een heerlijk nachtje in de luxe bedden van Angata Camp, gaan we vandaag ook voor een full day safari. We krijgen lunchpakketjes mee van het camp.
Het is een mooie dag want we krijgen iets te zien wat we nog nooit gezien hebben. Salim incluis.
We komen op een open plek en zien daar de gestreepte hyena (Hyena Mistari) met een jong. Ze spelen met het been van een inmiddels overleden ;) gnoe. We maken veel foto’s en zijn blij dat we zoiets moois kunnen zien, en we zijn ook nog helemaal alleen daar.
We gaan daarna lekker lunchen onder een boom en we maken er nog een gezellige dag van.
Ongelofelijk hoeveel dieren we zien op deze korte safari. En voornamelijk zoveel katachtigen.
We zijn ook vooral blij voor onze medereizigers, dat deze safari zo succesvol is!!
 

                            


4/3 Kiboko’s Birthday. Vandaag staan we vroeg op want we willen nog een ochtendgamedrive doen, en daarna vertrekken terug richting Arusha.
Zo vroeg (05.30) staat Kiboko thuis echt niet op op zijn verjaardag. We vertrekken in het donker voor onze gamedrive. We zien een hele grote groep leeuwen, met een pas gevangen prooi. Er zitten jonge leeuwtjes bij, een mannetje echt een hele grote groep. Omdat het niet warm is zijn de dieren erg actief en we blijven dan ook lang staan om te genieten van het schouwspel.
Dan terug naar Angata waar Kiboko met zijn verjaardaghoedje die hij van Myrte en Daniel had zeer in de belangstelling staat van het personeel. We gaan lekker aan het ontbijt en kletsen nog wat met de jongens die hier werken. Dan is het opruimen geblazen en einde safari helaas.
We gaan op ons gemak weer richting Arusha.
We komen laat in de middag weer aan bij onze bekende plek, Le Jacaranda. Omdat het Kiboko’s 40th Birthday is hebben we afgesproken samen te gaan uit eten, met Salim’s family, Simon en Myrte en Duda.
We spreken af dat Salim ons ophaalt rond 20.00u en hij is op tijd ook nog.
Het is ook erg leuk om Simon weer eens te treffen. Met hem kunnen we het ook altijd goed vinden. We komen terecht bij Mama Leo’s dat is een pizzatent.
Het is heeeeeeerlijke pizza en het etentje is echt gezellig zo met z’n allen. Na het eten komen Salim en Amina ineens met een verjaardagstaart aan! Dat is weer eens heel wat anders om je verjaardag in Arusha te vieren met je African friends!


5/3 Omdat het de vorige avond laat is geworden besluiten we een Chill-dagje in te lassen.
We slapen uit en gaan vrij laat ontbijten. We doen het rustig aan vandaag en besluiten op pad te gaan om tickets te halen voor de Dar Express.
                      6/3 Vandaag is het Goodbye Arusha, Dar es Salaam here we come !
We nemen rond een uur of 9 de bus naar Dar. Het zal een lange dag worden. De bus is echter wel vrij luxe, en overal waar de bus stopt kun je dingen kopen (vanuit je raampje he).
Ook krijg je in de bus regelmatig een drankje aangeboden door de mannelijke stewardess. Het is echter wel een ontzettend lange zit. We komen pas ’s avonds rond een uur of 9 aan in Dar. Het is donker, druk en ontzettend warm bij de bus-terminal. We zijn blij dat Ngayama alvast een taxi voor ons georganiseerd heeft richting het Gates of Paradise Hotel. Als we dat zelf hadden moeten regelen hier hadden ze ons zeker het tien-voudige laten betalen.
Als we in het hotel aankomen zijn we echt totaal kapot. We gaan nog even snel een hapje eten en dan hebben we het helemaal gehad voor deze dag. Wel een heerlijk hotel, lekker met airco, wat in Dar belangrijk is!
 

  7/3 Vandaag een dagje Dar verkennen. We hebben weer heerlijk kunnen slapen en zijn weer goed uitgerust en kunnen er weer tegenaan. Kiboko en ik willen graag richting Mbezi beach vanmiddag om die heerlijke vis te gaan eten. We nemen de Bajaj om de stad te doorkruisen, een super transportmiddel in deze drukke stad. Je vliegt gewoon tussen alle auto’s door met die kleine wagentjes. We gaan eerst met Myrte en Duda naar het winkelcentrum, Mlimani City. Ze kijken zich de ogen uit dat er hier ook zo’n moderne winkelcentra zijn. Dan op naar de Kawe Beach Club, waar we afgesproken hebben met Mwakalundwa. Het is leuk om hem weer te zien en we gaan met z’n allen aan de heerlijke vis. Dan gaan we samen met Mwaka nog de stad wat verkennen en een potje poolen. Dat is onze Mwaka op het lijf geschreven en we doen hem dat plezier dan ook maar.          

Omdat het al zo laat is besluiten we niet meer eerst terug te gaan naar het hotel, maar naar Mediterraneo te gaan. We willen Myrte en Daniel dit prachtige restaurant ook graag laten zien.
Wij vinden het eten hier echt geweldig, en zeker met het prachtige uitzicht over de Indische oceaan, Myrte en Daniel zijn het roerend met ons eens. Myrte zegt dat ze haar zusje dit ook graag zou laten zien !

8/3 Omdat we al zoveel gereisd hebben besluiten we nog een extra dagje Dar te doen.
We regelen via Mwakalundwa een auto voor vandaag en gaan een dagje naar Bagamoyo.
Als we daar aankomen zie ik een bordje met “Stichting African Child Care Centre” langs de weg. Het valt me op want ik heb ooit van een huisarts in Gulpen een kaartje gekregen van deze stichting. We moeten sowieso ons “goede doelen momentje” nog doen en we besluiten hier eens een kijkje te gaan nemen.

    
       

Als we daar aankomen ziet het er heel verzorgd uit. Jimmy heet ons welkom en laat ons het gebouw kijken. We vragen wat ze nodig hebben en we krijgen een heel epistel van een boodschappenlijst. Ik weet niet of hij weet wat we kunnen besteden, maar de hoeveelheden zijn enorm. We besluiten enkele dingen uit de lijst te nemen, en deze te gaan kopen in het dorp. En in Afrika ben je dan al gauw een middag bezig ;).
Terug aangekomen bij het Child Care Centre helpen Myrte en Duda nog wat mee met het klussen.
Ik ben wat onrustig want ik ben zo onvoorzichtig geweest om mijn beurs op de kamer achter te laten. Ik vraag me de hele dag af of het geld er nog is ….
We gaan lekker lunchen bij de Travellers Lodge en keren toch redelijk snel weer terug naar het hotel in Dar (vanwege mijn beurs).
Bij aankomst is Mel ontzettend happy want mijn beurs ligt nog steeds op het bureautje in de kamer zonder dat er een enkele cent uit verdwenen is. Dat wordt een vette fooi voor de housekeeping :).
We krijgen tussendoor ook nog bericht van de Matongo family dat we vanavond uitgenodigd zijn om bij hen thuis te eten. We vinden het leuk dat we Ngayama toch nog persoonlijk kunnen ontmoeten deze keer. Het wordt nog een gezellige en ook zeer late avond daar op de berg bij Mbezi.

9/3 Zanzibar !
Vandaag weer inpakken en op naar Zanzibar. We gaan op weg naar de ferry terminal om de tickets te kopen voor de overtocht. Het is een drukte van jewelste daar en iedereen klampt je aan. Geen fijne omgeving. We gaan naar een kantoortje en ze jagen ons flink op omdat de boot over een paar minuten al vertrekt. Er volgt een hele discussie over de prijs, maar we hebben er geen zin in. Dan hebben we de tickets en het is rennen richting boot. We kunnen amper afscheid nemen van Salim .
Eenmaal op de boot voelen Myrte en ik het al …. Dat wordt zeeziekte! Het is wel de langzame boot, maar hij deint heel erg en wij dames besluiten erbij te gaan liggen.
Elke keer als ik op een boot zit zeg ik; dat is de laatste keer dat ik dit gedaan heb, maar toch achteraf valt het je dan toch weer mee.
Na een hele middag deinend op de boot zien we dan eindelijk Zanzibar dichterbij komen.
We hebben van Salim het nummer van Mussa gekregen, en hij zou ons opwachten bij de bootterminal. Na de douane-formaliteiten  zien we Mussa al staan en hij vraagt wat we willen.

 

We zijn erg moe en willen nu alleen maar eerst naar het hotel. We gaan naar de Garden Lodge, die kennen we nog van de vorige keer, was goedkoop en toch goed.
We gooien onze tassen daar neer en drinken nog wat samen met Mussa. We weten nog niet wat onze plannen zijn en hij geeft uitleg wat we zoal kunnen doen.
We gaan even relaxen op onze kamertjes en besluiten ’s avonds naar de Forodhani Gardens ("de vleesmarkt" volgens Duda) te gaan.

10/3 We laten Stone Town achter ons en gaan op zoek naar een mooie strandaccommodatie om onze mooie vakantie mee te eindigen.
We besluiten om naar het wat minder toeristische zuiden te gaan. Onderweg maken we een stop voor een excursie naar Jozani Forest, waar we de Red Colobus aapjes kunnen bekijken.
Ook gaan we nog even kijken bij de zeeschildpadden en het mangrovewoud.

  
                                     

Dan op zoek naar een accommodatie, eerst gaan we naar Mbuyuni Beach Village, dat ziet er heel mooi uit, maar er is bijna niemand hier. Het lijkt wel uitgestorven, en dat vinden we ook nogal saai. Dan bekijken we nog een aantal accommodaties en we komen op een plek waar meerdere strandaccommodaties bij elkaar liggen. Er komt een jongen naar ons toe die zegt een leuke standtent ("El Hapa Beach Bungalows") te hebben. Myrte en ik gaan kijken en de huisjes zien er heel goed en netjes uit. Er is een leuke bar met reggae-muziek en een restaurantje bij. Omdat wij het goed vinden vinden de mannen het ook prima ;).
We nemen onze intrek hier voor de komende drie nachten.

                   

Het valt ons wel op dat het water erg wild is en erg hoog komt. We zitten aan de bar en het water komt bijna tot aan onze voeten.
Ook krijgen we last van onze neus en ogen. Wij denken dat het is omdat we in de zee gezwommen hebben, maar Kiboko heeft het ook.
We schenken er maar niet te veel aandacht aan en gaan een leuke plek zoeken voor het avondeten. Het water is zo hoog dat je niet eens langs het strand kunt wandelen. Maar gelukkig kunnen we de lol er nog van inzien.
We eten een heerlijk visje en keren terug naar onze goed bevoorrade bar. We nemen nog een cocktail, en daarna richting ons nestje.
Als ik in bed lig voel ik mijn gezicht branden, net alsof ik flink verbrand ben door de zon.
Ik smeer nog wat crème op en probeer weer te slapen.
 

                          
11/3 Dan rond 06.00 uur een SMS. "Onze ogen zijn helemaal dik en gezwollen, en we voelen ons helemaal niet goed. Wat moeten we nu doen?!”
Wij voelen ons ook helemaal niet goed; dikke ogen, gezwollen tong, keelpijn ….
Kortom: we zien er gewoon NIET uit!
Ik antwoord dat we zo gaan ontbijten en er over zullen praten. Tijdens het ontbijt besluiten we om hier zo snel mogelijk te vertrekken. Niemand kan ons vertellen wat het is wat we hebben en waar het van komt. Er zit een man op het terras die zegt er ook last van te hebben en hij denkt dat het iets is van luchtvervuiling. We hebben geen zin om dit nog twee dagen mee te maken en Myrte en Daniel hebben genoeg van het strand. Ze willen naar Stone Town.
Je weet ook niet of het in andere plaatsen ook zo is.
Dan komt Mussa ons ophalen en brengt ons met onze gezwollen oogjes weer naar de stad terug. We willen vooral een kamer met airco, zodat we weer met een normaal gezicht in het vliegtuig kunnen stappen.
We vinden een leuk appartement dat hoort bij het Tembo Hotel, en het ziet er super uit. Eigen keukentje, koelkastje erbij. En ontbijten kunnen we in het Tembo Hotel. Prima, we nemen onze intrek in deze kamer en we doen het voor de rest lekker rustig aan. Even de tijd om te herstellen ;).   
                                 

12/3 Vandaag doen we de Spice Tour. We hebben dezelfde gids als de vorige keer en hij herkent ons ook nog. Hij heeft zich nog meer gespecialiseerd in het klimmen van bomen en hij is een echt patsertje.
Als we terug zijn in het appartement krijgen we nog kip pilaf of zoiets (zat bij deze excursie), maar het is totaal smakeloos. Daarom gaan we de stad in om nog wat te eten en aansluitend wat souvenirs te shoppen. We vinden er leuke dingen en iedereen is happy.
Voor onze voorlaatste avond besluiten we wat luxer te gaan eten en gaan naar een Indiaas restaurant. Het is echt een apart en leuk restaurant met heeeeeeele pittige voorafjes.
Het eten is lekker en we nemen nog een heerlijke cocktail ter afsluiting!

13/3 Vandaag staat de terugreis op het programma. Helaas weer over met de boot naar Dar. We nemen tegen de middag de boot, zodat we redelijk op tijd bij de ferry aankomen.
Deze keer de snelle boot, omdat we niet ziek willen worden. Maar het is ijdele hoop, de dames zijn weer misselijk! Ngayama is inmiddels klaar met werken, hij werkt vlak bij de ferryterminal, en hij zal ons ook later nog naar het vliegtuig brengen. Onze vriend Mwakalundwa heeft ons aanbevolen om de laatste uurtjes voordat het vliegtuig vertrekt naar de Kiota Jungle te gaan. Ngayama brengt ons daarheen en jawel hoor, onze vriend Mwaka is ook aanwezig. Het is volgens mij niet echt een goede plek voor blanken, maar we zijn tenminste met onze Afrikaanse vrienden hier.
En dan eten we onze laatste Afrikaanse frietjes met mishkaki en dan is het alweer zover. De terugreis moet alweer beginnen ….            

Laatste wijziging op: 04-06-2013 18:33