Mbunifu Safari 2014 | --HOME-- | e-mail | 2004 | 2005 | 2007 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2011 | 2012 | 2012 | 2013 | SAFARI NOVEMBER 2013 | tips voor overnachtingsmogelijkheden tanzania

februari 2008

Met Salim op Safari en bezoek aan Ilboro Safari Lodge in Arusha.

21/2
Onze vluchten met Ethiopian Airlines zijn perfect verlopen. Ze hebben wel oude vliegtuigen, maar voldoende beenruimte en alles is prima geregeld.
Als we dan uiteindelijk op Kilimanjaro Airport aankomen staat Salim al op ons te wachten. Het is een hartelijk weerzien en we zijn echt blij
om elkaar te zien! Salim brengt ons eerst naar het kantoor van Tonino (African Heart) om de safari door te nemen en alles te betalen.
Daarna brengt Salim ons naar ons hotel, de Ilbouro Safari Lodge. Myrte en Daniel zijn ook blij dat ze er eindelijk zijn, en we spreken af om rond 18.30 te gaan eten.
We moeten errrug lang wachten op ons eten ('thats africa hè;) en we zijn blij als we uiteindelijk betaald hebben en naar onze kamer kunnen om lekker te gaan slapen.


      

  Campsite Lake Manyara      
     
22/2
Vandaag kunnen we nog lekker ontbijten in de Ilbouro Lodge en Salim en Furaha komen ons ophalen voor de camping-safari. We rijden vandaag naar Laka Manyara, het is niet zo ver dus we kunnen pole pole doen. We komen rond de middag aan in Mto wa Mbu (dat letterlijk rivier van muggen betekent). Deze campsite (jambo campsite) is echt super, veel mooier dan die waar we vorige keer hebben geslapen. Er zijn warme douches, de toiletten zijn goed en het is er schoon en gezellig.
We leveren hier onze tenten af (die voor ons worden opgezet :)) en we vertrekken voor de game-drive door Lake Manyara. We krijgen onze eerste picnic-lunch en
het smaakt best goed. Het is een mooi park, maar je kunt de dieren niet goed zien door de dichte begroeing. We zien wel olifantjes die aan het spelen zijn en ook een heleboel baviaantjes.
Als we op de campsite aankomen kunnen we direct aanschuiven voor het eten. Furaha heeft heerlijk gekookt, volgens Salim "she's a good cook!". Het voorgerecht is elke dag een heerlijke soep en vandaag krijgen we vis met aardappeltjes. Als dessert zet hij altijd fruit op tafel.
 Wij vinden het prima want het smaakt heerlijk.
  Ontbijten met Red Bull op campsite Lake Manyara  
23/2
Vandaag moeten we vroeg vertrekken want naar de Serengeti is een iets langere transfer.
We zullen onderweg naar de campsite al een game-drive doen. Onderweg stoppen we voor een picnic-lunch. Als we rond de late middag aankomen moeten we onze tenten nog opzetten en
de kok moet nog het eten voor ons gaan maken.
We maken onze drankjes open en als we zo samen zitten hoor ik
ineens een Limburgs dialectje dat me bekend voorkomt. Het blijkt iemand te zijn uit Noorbeek die met een groepje door Uganda en Tanzania rondreist.
Zo zie je maar weer hoe klein de wereld soms kan zijn hè.
We eten gezellig samen en maken ons op voor onze eerste nacht in de wildernis.
Robert en ik slapen als een baby-kiboko ...
         campsite serengeti  

       24/2
Myrte en Daniel zijn vroeg op vandaag .... ze hebben blijkbaar niet zo goed geslapen .... haha
Ze hebben ons namelijk ge-smst, omdat ze niet durfden te roepen, maar ik kon door mijn goedkope provider hier geen sms-jes ontvangen.
"Zijn jullie wakker? Volgens mij hoor k olifanten. we zijn bang!"
Blijkbaar stond er een olifant naast hun tent.


's Avonds na het eten vraagt Robert aan Salim of het mogelijk is om een lodge te bezoeken om een koud biertje te drinken, (en voor een goeie wc ofcourse).
We rijden naar een dichtbij gelegen lodge en onderweg zien we nog olifanten.
Na ons bezoekje aan de bar zien we op de terugweg ook nog leeuwen, (zie hier het FILMPJE)
dit is echt super, en we zijn blij dat we toch nog even weggegaan zijn bij campsite.

             
25/2
Vandaag de hele dag safari. Er zijn niet zoveel dieren als we verwacht hadden, dit omdat het eigenlijk nog regentijd is. Maar het gezelschap van Salim maakt ook veel goed. We lachen veel en maken er toch een gezellige dag van. 's Avonds op de campsite willen we lang opblijven omdat we die olifant van Myrte en Daniel ook wel eens willen zien. Het wordt een gezellige avond en na een paar glaasjes brandy zoeken we dan toch maar onze "ver af gelegen" tentjes op.

De ochtend erop wordt de auto weer geladen zie (FILMPJE).
   
 
26/2
Vandaag rijden we via Ndutu naar de Ngorongoro Krater. Onderweg zien we een groepje van maar liefst 5 cheeta's. We kunnen echt prachtige plaatjes schieten.
Ook zien we een hele bende gnoe's die op weg zijn naar seronera. Dat is echt een prachtig beeld, zoveel dieren bij elkaar, dat is echt onvoorstelbaar !!
Rond de middag komen we aan op Simba A campsite, dit ligt op de kraterrand van Ngorongoro.
Salim, Robert en Daniel beginnen met het opzetten van de tenten. Myrte en ik gaan proberen de zebra's die op de campsite rondrennen te fotograferen en te filmen.
Het ziet er eigenlijk best nep uit, je kan je toch niet voorstellen dat die dieren gewoon tussen die tenten rondrennen !
Simba Campsite heeft redelijke toiletten en we hebben hier zelfs lekker koud kunnen douchen brrrrr.
Na het eten gaat Salim samen met Robert op zoek naar hout voor een kampvuurtje. Ze kopen dit van een masai, en we gaan proberen of we het aan krijgen.
Uiteindelijk hebben we een goed vuur, en het is een gezellige avond zo bij het kampvuur. We praten over vanalles en nog wat, maar uiteindelijk slaat bij ieder van ons ook de vermoeidheid weer toe. We trekken ons lekker terug in onze warme" slaapzakken .... 
      
 cheetah in ndutu     Met z'n allen op de Ngorongokrater !   Red Headed Agama    
 
       The Campsite's Kitchen
   

Als we terug komen op de campsite heeft onze kok Furaha al de tentjes afgebroken, en hoeven we alleen nog maar de auto te laden.
Dit gaat erg snel, en we kunnen op weg naar Tarangire.
Deze campsite is ook heel erg gezellig, ze hebben er goede douches en toiletten en het personeel is ook erg aardig hier.
We eten gezellig samen, en Salim neemt ons daarna nog even mee naar het dorp om iets te drinken. Het is leuk om te zien hoe de mensen hier
nu echt leven, en we voelen ons echt absoluut veilig hier.
      
27/2
Vandaag gaan we dan de beroemde Ngorongoro Krater bezoeken.
De afdaling in de krater (600 meter) is altijd een prachtige route.
Je mag maar 6 uren in de krater doorbrengen, dit doen ze om het aantal toeristen te spreiden.
We vertrekken vroeg, en we zien al meteen
veel meer dieren dan we in de Serengeti zagen.
Dat maakt veel goed.
We krijgen van Furaha weer een heerlijk picnic-lunch, en Salim vertelt ons dat we buiten onder een boom kunnen eten, maar dat we wel moeten oppassen voor de vogels.
Als we dan zitten en Robert heeft een boterhammetje in zijn handen wordt dat direct door een mega-grote vogel uit zijn handen getrokken. Hij schrikt zich een ongeluk, wij dachten eigenlijk aan wat kleinere vogeltjes !! 

 
28/2
Vandaag een volle dag safari in Tarangire NP. We vertrekken vroeg dan is het nog lekker koel. Robert en ik vrezen al voor de aanvallen van de tse-tse vliegen. Maar als we bij de ingang van het park aankomen staat er al iemand klaar om de auto te besproeien met een speciaal middeltje tegen deze irritante vliegen.
Daniel is zo blij hiermee dat hij deze jongen nog wat shillings toesteekt !
Tarangire is een mooi park voor het landschap, en je ziet hier veel olifanten. Na een paar uur wordt het zo ontzettend warm, dat we allemaal weg aan het zweten zijn in de auto.
Als we terug komen op de campsite heeft onze goeie kok Furaha onze laatste heerlijk maaltijd bereid.
We genieten ervan en vertellen hem dat hij de beste kok is die we ooit op safari gehad hebben. Hij is gevleid, maar Salim doet er weer een schepje boven op met  "she" is a good cook !!!
Daarna wordt alles weer ingepakt en we vertrekken weer naar de voor ons bekende Ilbouro Safari Lodge in Arusha.
Als we daar aankomen genieten we nog van een lekkere douche, en we eten in het restaurant aldaar.
     Furaha en Salim    


29/2
Vandaag slapen we lekker uit en rusten uit van de vermoeiende safari. Myrte en Daniel gaan in het zwembad.
Als we lekker bij het zwembad zitten bellen we onze vriend Salim op, en nodigen hem uit voor een drankje bij het zwembad. Hij zegt over een paar minuten daar te zijn, maar dat blijkt African Time.
Na een tijdje arriveert hij en hij heeft ook Amina meegenomen. We lunchen allemaal samen in de snackbar, maar Salim moet nog weg. Hij zegt dat we maar naar zijn huis moeten gaan, en Halima bezoeken.
We lopen achter Amina aan, en opeens staan we bij Halima in huis, ik ben blij haar eens te zien, en zij mij ook ! Het is alleen moeilijk want ze spreek bijna geen woord engels.
Toch kunnen we een beetje communiceren, en het is best gezellig. We vragen of Halima ook mee gaat naar de Snake Farm morgen, maar ze weet het nog niet. Ze voelt zich ziek, waarschijnlijk malaria.

 
               

01/3
Vandaag hebben we al vroeg afgesproken met Salim, hij zal met ons meegaan naar de Snake Farm Meserani. We willen graag met de dala dala gaan, omdat Myrte en Daniel dit nog nooit hebben meegemaakt. Het is echt lachen, we zitten met 27 !!! man in een busje van 8 personen. Men verheft hier het proppen van mensen in een busje tot een ware kunst ! De snake farm is echt een bezoekje waard, zeker voor Myrte, onze snake-fan ! Het mooiste vindt Myrte nog dat ze hier krokodillen kan vasthouden. Ook kun je hier een slang vasthouden, en Robert krijgt Salim eindelijk ook zover dat hij de slang ook heeeeel even vasthoudt.
Kijk HIER voor filmpje !!  

We bezoeken ook nog het ernaast gelegen masai-museum, maar dit is niet echt geweldig. We weten al zoveel over de masai dat alles wel bekend is wat ze ons hier vertellen.
Degene die hier zin in hebben kunnen nog een ritje maken op een kameel, maar dat laten we maar aan andere waaghalzen over.

Dan gaan we weer terug richting Arusha. Robert heeft Salim gevraagd of hij ons mee kan nemen naar de lokale markt. Dat is ook een hele belevenis, en we willen peper en kruiden kopen hier. Voor Robert maken ze steeds mzungu-prijs, maar Salim helpt hem gelukkig met onderhandelen. Uiteindelijk hebben we een hele groep mensen die ons achtervolgen op de markt. We vallen door onze witte kleurtjes zeker erg op hier. Als we dan weer weg zijn uit de drukte besluiten we te voet naar de lodge te gaan. Het is een leuke wandeling. Kijk HIER naar een filmje !! Als we terugkomen in de lodge zijn we echt moe, en we drinken wat in de snackbar.
's Avonds nodigen we Salim en zijn family uit voor een etentje in de Ilbouro Safari Lodge. Eerst wordt er nog voetbal gekeken in de snackbar, en daarna gaan we in het restaurant eten.
Het wordt een gezellige avond en wij leren Swahili, en Salim probeert Nederlands te leren. Hij heeft een ware talenknobbel !


02/3
Vandaag staat in het teken van het afscheid. We pakken onze tassen in die flink gevuld zijn met souvenirs ! Salim komt ons "pünktlich" om 14.00 uur halen (Mzungu-time ;)) om ons naar het vliegveld van Kili te brengen. We nemen afscheid en beginnen weer aan de lange terugreis naar Nederland. We kopen in Ethiopie nog wat Ethiopische wijn, die men heel professioneel sealt met een nietmachine haha. Maar gelukkig mogen we het wel allemaal meenemen in het vliegtuig. 
We komen moe maar voldaan en met prachtige herinneringen weer aan in Nederland.
Dit was weer een mooie reis, die mede zo goed geslaagd is door het aangename gezelschap van Salim, maar ook de geweldige "she's a good cook" Furaha.
 
 
Laatste wijziging op: 04-06-2013 18:32